Obsah fóra Fórum o bojových uměních Fórum o bojových uměních
více na www.spartak.cz

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

TRÉNINKY

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Fórum o bojových uměních -> ALLKAMPF-JITSU
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
spartak

PříspěvekZaslal: ne listopad 26, 2006 9:10 am    Předmět: TRÉNINKY Citovat

Náplň tréninků Allkampf-jitsu je samozřejmě daná především trenérm Jiřím Kotalou. Zde ale můžete projevit svůj názor, co se vám na tréninku líbí nejvíc, co vám nejde, které chvaty považujete za TOP atd. Trochu reakce na cvičení Allkampfu neuškodí
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
clen akj
Anonymní

PříspěvekZaslal: po říjen 15, 2007 4:15 pm    Předmět: zdravim Citovat

Byl jsem na svém prvním tréninku akj a cekalo mě docela zklamaní,hlavně proto,že 4/5 tréninku akj jsme cvičili techniky karate..chápu,že akj je složeno z více bojových umění,mezi nimiž je i karate,ale myslim,že bysme mohli cvičit více techniky z jiných bojových umění.Popravdě řečeno mě karate ve sportovní podání moc nenadchlo :/
máslo

PříspěvekZaslal: po říjen 15, 2007 4:50 pm    Předmět: akj Citovat

clen akj napsal:
Byl jsem na svém prvním tréninku akj a cekalo mě docela zklamaní,hlavně proto,že 4/5 tréninku akj jsme cvičili techniky karate..chápu,že akj je složeno z více bojových umění,mezi nimiž je i karate,ale myslim,že bysme mohli cvičit více techniky z jiných bojových umění.Popravdě řečeno mě karate ve sportovní podání moc nenadchlo :/

Neboj, rozhodně se dočkáš. Já si myslím, že je optimální začít víc s karatem a postupně to rozvítet dál. Je to běžný postup, při kterém je potřeba vybudouvat základnu a teprve potom začít stavět. Lépe by to určitě vysvětlili trenéři Allkampfu, ale věřím, že se rozhodně nemusíš obávat.
S pozdravem:
Radka Krejčová
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
spartak

PříspěvekZaslal: út říjen 16, 2007 12:12 am    Předmět: Re: zdravim Citovat

clen akj napsal:
Byl jsem na svém prvním tréninku akj a cekalo mě docela zklamaní,hlavně proto,že 4/5 tréninku akj jsme cvičili techniky karate :/

AKJ je sebeobranný systém, principy čerpá z jiných bojových umění. Skladba sebeobrany AKJ se zkládá hlavně z tří fází - ve stoje (především karate), v držení (především judo), na zemi (především jiu jitsu, aiki jitsu). Pokud se chceš naučit sebeobranu, nemůžeš si vybírat. Protivník se tě bohužel nebude ptát, co tě baví a co má podle toho na tebe zaútočit. Pokud nezareaguješ v první fázi na nejčastější útok - úder, kop nebo rychlý chyt, nemusíš se ani učit nic dalšího, protože už ti to v tu chvíli nebude nic platné.

Pokud vydržíš, dočkáš se na trénincích AKJ velmi pestrého výběru chvatů, ale nesmíš přeskakovat základy.

clen akj napsal:
Popravdě řečeno mě karate ve sportovní podání moc nenadchlo :/

ze sportovního karate jsme zatím nic na AKJ netrénovali, asi jsi to s něčím popletl.

Přeji hodně úspěchů při tréninku AKJ.
Jířa

PříspěvekZaslal: út říjen 16, 2007 9:03 pm    Předmět: Citovat

Na tréninkách AKJ samozřejmě budeme využívat i techniky dalších bojových umění (hlavně tedy juda a jiu-jitsu). Základem však i nadále zůstane karate. Vzhledem k tomu, že páteční tréninky probíhají v podstatě až do října, byl bych trochu trpělivý Smile Časem se určitě dostaneme k zajímavým nácvikům pák a různých fixací. Ale pozornost bude soustředěna především na účinnou sebeobranu do reálu (tzn. hlavně prvotní reakce, schopnost zasadit úder nebo kop, boj proti více útočníkům a podobně).
Navíc páteční tréninky možná byly zatím poněkud netradiční, protože někteří závodníci se připravovali na turnaj ve fightingu v Německu, takže náplň tomu byla trochu přizpůsobena.

Od tohoto pátku by ale mělo vše probíhat standardně.

Takže ahoj na tréninku Smile

Jířa
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
člen akj
Anonymní

PříspěvekZaslal: po říjen 22, 2007 4:09 pm    Předmět: . Citovat

mam ještě pár otázek ..napíšu je pod sebe aby v tom byl přehled:

1)Opravdu musíme odpáskovat z karate abysme mohli páskovat z akj?

2)Budou se zvyšovat nároky na fyzickou kondici,nebo zůstaneme u těch pár opakování?

3)Příprava na páskování je myslím středa,pátek-akj bude chodit na tyto hodiny nebo se bude připravovat na páskování při normálních hodinách v pátek a pondělí?

jinak tenhle pátek se mi trenink líbil..
Swed
Site Admin

PříspěvekZaslal: po říjen 22, 2007 8:13 pm    Předmět: Re: . Citovat

člen akj napsal:

Podminka to zrejme nebude, ale priprava k tomu bude pravdepodobne smerovat.
člen akj napsal:

2)Budou se zvyšovat nároky na fyzickou kondici,nebo zůstaneme u těch pár opakování?

Tak o tohle bych se byt tebou rozhodne nebal Wink Je jasny, ze neni mozny na naboru hned vybalit X desitek opakovani u posilovani. To by byl nesmysl a moc lidi by to nevydrzelo.
člen akj napsal:

3)Příprava na páskování je myslím středa,pátek-akj bude chodit na tyto hodiny nebo se bude připravovat na páskování při normálních hodinách v pátek a pondělí?

Priprava na paskovani ve stredu a patek je dobrovolna, nepovinna, vice individualni. Pri normalnich hodinach v Po a Pa se bude pripravovat na paskovani. Bude k tomu cely rok smerovano.

Chapu ze se nekomu nemusi libit karate, vsechny ty postoje a katy a muze se to zdat zbytecne, ale verte mi, ze kdyby to tak bylo, tak by to nikdo z nas necvicil. Vsichni bychom si misto toho nasadili chranice a jen bychom do sebe rezali. Jenze to je opravdu dulezite a to nejenom v zacatcich.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Anonymní

PříspěvekZaslal: po říjen 22, 2007 11:02 pm    Předmět: Re: . Citovat

člen akj napsal:
mam ještě pár otázek ..napíšu je pod sebe aby v tom byl přehled:

jinak tenhle pátek se mi trenink líbil..

Moc nechápu proč se ptáš furt přes fórum a nezeptáš se na tréninku?! Na tréninku by ti trenéři všechno vysvětlili. My v klubu jsme zvyklí se mezi sebou normálně bavit, začátečníci, pokročilí i trenéři.
Namba

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2007 8:05 am    Předmět: AKJ Citovat

Nezlob se na mě, ale pokude chceš být jednou dobrý v AKJ , tak základy karate se musíš taky naučit, ať se ti to líbí nebo ne.A hlavně nechápu proč píšeš do fóra a neřekneš nám to na tréninku.Ty máš snad pocit že promluvit si z očí do očí není ta správna volba?Na tréninku by byli třenéři a to velice rádi ochotný Ti vše vysvětlit a příjemně si o tom s Tebou popovídat.Tak to zkus:-)Uvidíš že to tak strašné není.Vždycky když jsem si nebyla v něčem jistá optala jsem se a hned mi bylo vše jasné.A jestli chceš víc posilovat , tak začni chodit út a čt na K-aerobik.Snad to bude pro Tebe dost dobrý i když nechápu proč pohrdáš učit se novým věcem, protože každičká věc kterou se v životě naučíš Tě pošle o krok dál a tím se člověk zlepšuje a né tím že si jen stěžuje.Nezlob se ža na to takhle reaguju ale vždycky mě mrzí když někdo jde na jeden trénink a už začíná říkat včem je nespokojený.Až budeš chodit pár let a pochopíš styl který chceš dělat, potom něco můžeš říct ale né teď , když to mu ještě nerozumíš.Přeju hezký den a pěkné cvičení.
máslo

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2007 12:37 pm    Předmět: konev Citovat

Namba napsal:
i když nechápu proč pohrdáš učit se novým věcem, protože každičká věc kterou se v životě naučíš Tě pošle o krok dál
No pohrdání, to snad ne, to je dost silný slovo.
Taky se mi nezdá, že by se měl bál nějaký konverzace...třeba chtěl prostě jen využít fóra s tématem All-kampf TRENINKY
člen akj
Anonymní

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2007 2:26 pm    Předmět: . Citovat

citace:
i když nechápu proč pohrdáš učit se novým věcem

abych pravdu řekl,tak karate určitě má něc do sebe,ale moc mě nenadchlo..něco jako,když někoho baví fotbal a nebaví ho vybíjená..tak taky radši bude hrát fotbal než vybíjenou, i když se obojí se hraje s míčem a jde o týmovou hru.. Smile

citace:
Moc nechápu proč se ptáš furt přes fórum a nezeptáš se na tréninku?! Na tréninku by ti trenéři všechno vysvětlili. My v klubu jsme zvyklí se mezi sebou normálně bavit, začátečníci, pokročilí i trenéři.

Na tréninku cvičím,na foru se ptám.A jak je nahoře psáno:Trochu reakce na cvičení Allkampfu neuškodí Smile a na foru dostanu většinou více odpovědí a víc různých názorů..
spartak

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2007 4:31 pm    Předmět: Re: . Citovat

citace:
abych pravdu řekl,tak karate určitě má něc do sebe,ale moc mě nenadchlo..něco jako,když někoho baví fotbal a nebaví ho vybíjená..tak taky radši bude hrát fotbal než vybíjenou, i když se obojí se hraje s míčem a jde o týmovou hru.. Smile

V tom přirovnání jseš vedle. Karate je nedmyslitelnou součástí sebeobrany a dost podstatnou součástí AKJ. Takže spíš je to, jako by si chtěl hrát basketbal a nechtěl při tom běhat.

Tohle téma vzniklo už v loňském roce pro zkušené karatisty, kteří si tréninky AKJ rozšiřovali své dovednosti. Měla to být taková anketa. Nikdo ale nenapsal a já jsem ho pak zapomněl vymazat.

Doporučuji ti nejbližší pátek zajít za trenérem Jirkou Kotalou, ať ti všechno kolem tréninku AKJ vysvětlí, je to rychlejší a daleko lepší způsob. Čím dřív všechno pochopíš, tím líp pro tebe a tvé cvičení. Pozor ale pro všechny: tento pátek je škola zavřená kvůli podzimním prázdninám, takže trénink není. Je to naštěstí poslední omezení až do konce ledna, když nepočítám Vánoce.

Jinak zde jsou pro jistotu všechny prázdniny a svátky do června 2008:
http://www.spartak.cz/index.php?ktg=spartak&grp=treninky&name=prazdniny06

Na jaře je tam dost pátků volno, tak místo toho uděláme nějaký celodenní seminář, ale to samozřejmě ještě dáme vědět včas. Možná nějaký uděláme ještě dřív.
Adam
Anonymní

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2007 8:09 pm    Předmět: Citovat

Jo,celodení seminář by byl super,mohla by tam bejt třeba i oddílová kamarádská soutěž abychom to prověřili všichni mezi sebou co se na tréninku učíme:-)
spartak

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2007 9:37 pm    Předmět: Citovat

Hlavně je čas důležité věci procvičit a určitá forma soutěže je dobrý nápad. Pokusím se to zrealizovat co nejdříve, ale jestli si už viděl náš kalendář akcí do konce roku, tak vidíš, jak to máme nabitý. Ale slibuju, že se dohodnu s Jirkou a někam to natlačíme.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Fórum o bojových uměních -> ALLKAMPF-JITSU Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.